Halve finale ver weg voor Kompany

Steurbaut Kersten

Manchester City en Vincent Kompany staan volgende week voor een loodzware opdracht. The Citizens moeten voor eigen volk twee doelpunten ophalen tegen een sterk en goed uitgebalanceerd Hamburg.

Hamburg – Manchester City   3-1

The Citizens beleefden nochtans een droomstart en mochten na amper 40 seconden al juichen. Stephen Ireland verstuurde een uitstekende lange bal richting Robinho, die zijn infiltrerende ploegmaat de openingstreffer aanbood.

De collega’s van Vincent Kompany mochten echter God en Shay Given bedanken dat het na 45 minuten slechts 1-1 stond. Na knappe reflexen op pogingen van Mladen Petric en Michael Gravgaard moest de 32-jarige doelman zich toch gewonnen geven op een kopbal van Joris Mathijsen.

Hamburg onderhield een hoog tempo en ook Pitroipa wist Given te verschalken. Zijn kopbal strandde echter op de dwarslat. De Ierse goalie onderscheidde zich opnieuw op schoten van Marcell Jansen en Ivica Olic. Een omhaal van de Kroaat ging over. City kwam er nog één keer goed uit, maar Craig Bellamy besloot op Frank Rost.

Na rust kregen de Duitsers wel hun verdiende voorsprong. Shaun Wright-Philips haalde eerst nog een kopbal van Pitroipa van de lijn, maar vanop de stip bracht een sterk spelende Piotr Trochowski (foto) de thuisploeg op voorsprong. De ingevallen José Paolo Guerrero legde op aangeven van Trochowski de 3-1 eindstand vast.

Werder Bremen – Udinese   3-1

Fabio Quagliarella heeft de kwalificatiekansen van Udinese gaaf gehouden. Werder Bremen leek in het eigen Weserstadion lange tijd op weg naar een ruime zege na doelpunten van sterspeler Diego, tweemaal, en Hugo Almeida, maar Quagliarella bezorgde de Italianen met een laat doelpunt nog een sprankeltje hoop op de halve finales.

Paris SG - Dynamo Kiev 0-0

Paris Saint-Germain
speelde tegen een goed georganiseerd Dynamo Kiev. Spektakel leverde dat niet op. De thuisploeg kreeg een paar kansen, maar sprong daar te slordig mee om. PSG heeft dankzij deze uitgangspositie mogelijk wel voldoende aan een gelijkspel om door te stoten.