Gerets stuwt Marseille naar leidersplaats

Geoffrey Verbruggen
| 4 reacties

Marseille is de nieuwe leider in Frankrijk. De ploeg van Eric Gerets won met 4-1 van Grenoble en springt over Lyon, dat twee dure punten verspeelde tegen Monaco.

Na een rampzalige eerste helft greep Eric Gerets in met twee wissels. En dat loonde. Taiwo opende kort na rust de score vanop de stip. Tien minuten later prikte de Nigeriaanse verdediger zijn tweede van de avond tegen de touwen. Tussendoor kopte de Braziliaan Hilton, ook al een verdediger, de 2-0 binnen. Een volgepakt Stade Vélodrome zag in de slotfase hoe Brandão de score nog aandikte tot 4-0. Via Laurent Courtois kon Grenoble de eer nog redden, maar dat was niet meer dan een pleister op een houten been.

Marseille telt nu één punt meer dan eerste achtervolger Lyon, dat in eigen huis niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel tegen Monaco. Lyon kwam tweemaal op achterstand, maar kon de schade alsnog beperken. Volgende week trekt de zevenvoudige kampioen naar Bordeaux, dat met één punt minder dan Lyon op de derde stek staat.

In de schaduw van Marseille en Lyon bleven Lille en Paris Saint-Germain steken op een scoreloos gelijkspel. Eden Hazard speelde 83 minuten bij Lille, dat met evenveel punten als PSG vijfde staat.