Standard en Club winnen, Kortrijk en Char'oi in problemen

Anthony Van der Planken
| 3 reacties

Standard is voorlopig alleen leider in de Jupiler Pro League. De Rouches wonnen makkelijk in Moeskroen. Club klopte thuis Bergen, KV Kortrijk en Charleroi glijden ondertussen dieper weg in het degradatiemoeras.

Standard had weinig moeite met Moeskroen. De Rouches kwamen al vroeg op voorsprong via Onyewu. In de tweede helft maakten Dalmat en opnieuw Onyewu het helemaal af: 0-3. Standard legt zo de druk op de schouders van Anderlecht, dat morgen op het veld van Westerlo moet winnen, wil het (co-)leider blijven.

Bergen verraste Club Brugge met een vroeg doelpunt van Jarju. Club zocht naar de gelijkmaker, maakte die ook via Akpala, maar moest op slag van rust de 1-2 van Gueye toestaan. In de tweede helft trok blauw-zwart het laken alsnog naar zich toe. Twee doelpunten van Sonck bezorgden Club de verdiende zege, al mocht de thuisploeg wel opnieuw doelman Stijn Stijnen bedanken.

Bergen ziet zo zijn achterstand op nummer zeventien, Tubeke, groeien. De Waals-Brabanders klopten immers Charleroi met 3-1. De Karolo's waren beter in de eerste helft, kwamen ook verdiend 0-1 voor via Mujangi Bia, maar een doelpunt van Dufer deed de wedstrijd kantelen. Een owngoal van Defays en de 3-1 van Perbet bezorgden Tubeke de zege.

Charleroi moet zo opnieuw achteruit kijken, want Dender of Roeselare kan morgen aansluiten. Hetzelfde geldt voor KV Kortrijk, dat met 5-1 onderuit ging op het veld van Zulte Waregem. Kortrijk kwam wel op voorsprong in de streekderby, na een penaltydoelpunt van Barbosa, maar een rode kaart voor Belhocine deed de partij helemaal kantelen. Berrier en N'for zorgden voor de 2-1, een zuivere hattrick van Makiese in het slotkwartier leverde Zulte Waregem zelfs nog een 5-1 overwinning op. Zulte Waregem wipt zo over Westerlo en Racing Genk naar de vijfde plaats.

Ook Germinal Beerschot is nog niet gered. Na een saaie wedstrijd, opgefleurd door relletjes in het Germinal Beerschot - vak, trok Lokeren aan het langste eind. Stijn De Wilde scoorde in de 97e minuut de enige goal van de avond.

Cercle Brugge ten slotte deed vertrouwen op met het oog op de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België komende week. Cercle won op het veld van KV Mechelen met 0-1. Nyoni was de grote held.