Het voetbalweekend in cijfers: 13, 27 en 693

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Het voetbalweekend in cijfers: 13, 27  en 693
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat KV Kortrijk 3 op 33 behaalde en Oguchi Onyewu zijn twee eerste doelpunten van het seizoen maakte, wist u al wel. Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be zetten de andere cijfers van het weekend voor u op een rijtje.

1 – Pokeren is in bij voetballers. En ook bij trainers. Glen De Boeck liet zaterdag tegen KV Mechelen niet in zijn kaarten kijken met het oog op het bekertreffen van dinsdag. De groen-zwarte oefenmeester stuurde Igor Gjuzelov zelfs voor de eerste keer tussen de lijnen.

 

2 – Zoveel ballen kregen KV Mechelen en Cercle Brugge in een lauwe bekerrepetitie tussen de palen. Verdeeld over de twee ploegen. Voor groen-zwart was dat voldoende. Prince Nyoni krulde een vrije trap heerlijk tegen de netten.

 

4 – Germinal Beerschot houdt van reeksjes. Na tien wedstrijden zonder zege en daarna tien partijen zonder nederlaag ging Germinal Beerschot al voor de vierde keer op rij onderuit. Een nieuwe reeks van tien zou wel eens dramatisch kunnen zijn.

 

6 – Sinds de terugkeer van KV Mechelen in de hoogste afdeling speelde de club (beker inbegrepen) al zes keer tegen Cercle Brugge. Evenveel keer ging Malinois met de billen bloot. Dinsdag volgt in de beker een nieuwe confrontatie. Zevende keer, goede keer?

 

7 – Als Standard op niveau speelt, heeft het weinig problemen met de tegenstander. Zeven keer wist het dit seizoen al met minstens drie doelpunten verschil te winnen.

 

10 – Bergen heeft de eer om als eerste club 10 rode kaarten te krijgen. Boosdoener was Fadel Brahami. Hij kreeg op Club Brugge twee keer geel.

 

11 – Lokeren en spektakel, het blijft een moeilijke combinatie. Lokeren en organisatie is dan wel weer een geslaagd duo. De Waaslanders hielden tegen Germinal Beerschot al voor de elfde keer de nul.

 

13 – Dertien (!) loepzuivere kansen wist Anderlecht af te dwingen tegen Westerlo. Doelman Yves De Winter speelde een puike partij, maar paars-wit morste ook met de mogelijkheden. Tom De Sutter stak er toch nog één tegen de netten.

 

16 – Thibault Courtois debuteerde vrijdag op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van Racing Genk. De jonge doelman maakte meteen een goede indruk met een paar puike reddingen.

 

18 – Franck Berrier is een held bij Zulte Waregem. De Ribéry van de Gaverbeek is bij achttien doelpunten van de West-Vlamingen rechtstreeks betrokken. Vier keer legde hij de bal zelf in de netten, veertien keer legde hij hem klaar voor een medemaat. Goed voor 36 % van de doelpuntenproductie.

 

27 – Wesley Sonck en Joseph Akpala (foto) stonden dit weekend drie keer aan het kanon. Samen hebben ze al 27 treffers op hun conto. Daarmee zijn ze het trefzekerste aanvalsduo uit eerste klasse.

 

384 Davy Schollen is kritisch voor zichzelf, maar de doelman van Anderlecht houdt ondertussen al 384 minuten zijn netten proper. Houdt hij dit nog eens zolang vol, dan komt de titel wel heel dichtbij.

 

693 – Bassalia Sakanoko werd door Enzo Scifo op de bank gehouden en kon dus geen extra minuten aan zijn reeks zonder doelpunt toevoegen. Maar hij krijgt een waardige vervanger in deze rubriek. Dominic Foley wist in loondienst van Cercle nog niet te scoren. De Ier stond nochtans al 693 minuten op het veld (beker inbegrepen).

 

10.497 – Moeskroen speelde voor het eerst dit seizoen in een vol huis. Het kon de spelers echter niet motiveren. Ze gaven Standard een vrijgeleide naar een eenvoudige driepunter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties