Kandidaten genoeg voor job Belgisch bondscoach

Mathias Dumarey
| 32 reacties
Kandidaten genoeg voor job Belgisch bondscoach
Foto: © SC

De Belgische voetbalbond hoeft niet te klagen over een gebrek aan belangstelling van coaches die het nationale voetbalelftal willen coachen. Er zouden al zeker twintig kandidaturen op tafel liggen in de Houba De Strooperlaan.

Nu topkandidaat Eric Gerets heeft afgehaakt om bondscoach te worden van de Rode Duivels, moet Philippe Collin, de voorzitter van de Technische Commissie, op zoek naar iemand anders. "Ik heb al twintig mogelijke kandidaturen binnengekregen", zegt hij in HBvL.

"De komende weken zal ik één of twee gesprekken voeren met de kanshebbers. Ik hoop dat ik over een tweetal weken al resultaten geboekt zal hebben in de zoektocht naar een nieuwe bondstrainer. Het blijft ons doel om tegen de Kirin Cup in Japan een nieuwe trainer te hebben", gaat Collin verder. Die Kirin Cup vindt overigens plaats in het laatste weekend van mei.

"Mocht we tegen dan toch nog geen nieuwe bondscoach hebben, zal Franky Vercauteren de Rode Duivels leiden in Japan. Hij ligt nog onder contract bij de bond en ook met hem zal ik een gesprek voeren. Of ik contact zal opnemen met dure vogels als Dick Advocaat en Louis Van Gaal (foto)? Namen ga ik niet noemen, maar ik mik wel zo hoog mogelijk. Met vragen doe je alvast niets verkeerd", besluit Collin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties