De Sutter: "Topschutter? Interesseert me totaal niet"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
De Sutter: "Topschutter? Interesseert me totaal niet"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Tom De Sutter zette Anderlecht zaterdag met twee doelpunten naar een vlotte zege tegen Dender. De paars-witte aanvaller zit nu aan zestien treffers en staat samen met Dieumerci Mbokani aan kop bij de topschutters.

“Ik denk dat ik de bal tijdens de eerste helft twee keer geraakt heb”, blikt De Sutter terug op zijn wedstrijd tegen Dender. “En ze zaten er allebei meteen in. De eerste helft had ik het heel moeilijk. Dender speelde agressief en gaf me geen ruimte. Als ik de bal probeerde bij te houden, stond er meteen drie man rond mij en kaatsen lukte ook niet.”

Toch scoorde hij twee keer in vier minuten tijd. “En ik had er in de tweede helft nog een derde aan kunnen toevoegen. Die kopbal moest er gewoon in. Dat ik dan topschutter was? Dat interesseert me niet. Het zou mooi op mijn palmares staan, maar ik wil eerst die landstitel. Als het dan kan, is het nog mooier natuurlijk.”

Nooit schwalbe

De Sutter ging in de tweede helft ook neer in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Alain Hamer weigerde de bal op de stip te leggen. “Het was duidelijk strafschop”, beweert De Sutter. “Ik doe nooit een schwalbe en had dus ook geen schrik dat ik mijn derde gele kaart zou krijgen.” (GV)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties