Depressie maakte Blondel kalmer

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Depressie maakte Blondel kalmer
Foto: © SC

Het gaat terug beter met Jonathan Blondel. De middenvelder van Club Brugge kampte lang met een enkelblessure, maar heeft vooral persoonlijk een rampjaar achter de rug.

Op 8 mei 2008 verloor Blondel zijn vriend François Sterchele. Daarna volgden zijn grootmoeder, tante en een miskraam bij zijn vriendin Louise. “Ik zat in een depressie”, geeft Blondel toe in HNB. “Ik heb heel diep gezeten en ben zelf een paar keer naar de psycholoog geweest. Maar daar had ik niets aan. Ik praat niet makkelijk over mijn gevoelens.”

 

“Beetje bij beetje heb ik me herpakt. De tijd is het enige wat helpt in die omstandigheden. Die periode heeft mij veranderd als mens en als voetballer. Ik kan makkelijker relativeren en ben ook op het veld kalmer geworden.”

 

Blondel verwacht over vier maanden een kindje, maar wil nu eerst het seizoen goed afsluiten. “Standard zal het makkelijker hebben tegen Zulte Waregem en AA Gent dan tegen ons”, klinkt het zelfzeker. “Het seizoen mag zo snel mogelijk gedaan zijn, maar we gaan de komende drie wedstrijden nog vechten voor de trainer.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties