De hand van Voetbalkrant: Vuist voor de bond?

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
De hand van Voetbalkrant: Vuist voor de bond?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be nemen iedere week de Belgische competitie onder de loep en delen na het weekend de rapporten uit. Milan Jovanovic verdient de rechtse van bokser Sugar Jackson. Ook de bond solliciteert naar een uppercut.

DUIM

Lokeren ondergaat een transformatie onder de 36-jarige Servische trainer Aleksandar Jankovic. Jongeren die onder het beleid van Georges Leekens niet of amper aan spelen toekwamen, krijgen nu wel hun kansen. Tot grote vreugde van de spelers en de supporters.

 

Jankovic zette tegen Club Brugge zelfs de 16-jarige verdediger Laurens De Bock op de bank. De Waaslanders wisten ook voor de eerste keer drie wedstrijden op rij te winnen. Volgens de spelers ook een verdienste van Jankovic.

 

WEGWERPGEBAAR

De wedstrijdmentaliteit waarmee Anderlecht op het veld kwam tegen Tubeke. De staartploeg speelde met het mes tussen de tanden en pakte verdiend een punt tegen de Belgische recordkampioen.

 

Paars-wit voetbalde als een bende toeristen en toonde pas na de 1-0 van Grégory Dufer enige vechtlust. Intriest voor een ploeg die de landstitel voor het grijpen heeft. “Een beetje gemakzucht”, stak verdediger Olivier Deschacht (foto) achteraf de hand in eigen boezem.

 

VUIST

Milan Jovanovic
stond zaterdag aan de Gaverbeek als een volleerde bokser hoofd aan hoofd met Zulte Waregem-verdediger Bart Buysse en probeerde met een bijtende beweging Mike Tyson te imiteren.

 

De Serviër vergat echter dat hij op een voetbalveld stond en verdient de jab van Sugar Jackson om hem wakker te schudden. Jovanovic is immers niet aan zijn proefstuk toe. De Belgische Voetbalbond krijgt een ideale kans om met de vuist op tafel te slaan en dit soort incidenten duidelijk af te keuren. Kijkt ze echter opnieuw lijdzaam toe, dan mag ze samen met Jovanovic in de rij staan om de rechtse van de beste Belgische bokser te incasseren. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties