Nederland denkt aan stoppen met play-offs

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Nederland denkt aan stoppen met play-offs

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) denkt eraan om te stoppen met de play-offs. Nu blijkt dat supporters het systeem te complex vinden en bovendien lost het systeem de verwachtingen niet in.

"Het is ons duidelijk geworden dat de play-offs veel te complex ineen zitten voor de voetbalsupporters. Ook de clubs zijn niet voor het systeem gewonnen. Als zij zeggen dat ze geen trek hebben in play-offs kan je daar niet omheen. Dat is een serieus signaal", aldus Bert Van Oostveen, manager competitiezaken van de KNVB in Voetbal International.

"Het is nog te vroeg om al definitieve besluiten te trekken, maar je moet wel realistisch zijn. Als het systeem zo complex is en de clubs het niet willen, dan hebben play-offs gewoon weinig zin", gaat Van Oostveen verder.

SC Heerenveen gaf onlangs nog te kennen dat het geen zin heeft om play-offs te spelen. De Friezen zijn wel al zeker dat ze Europees spelen volgend seizoen, maar weten alleen nog niet in welke voorronde ze zullen moeten beginnen. De KNVB heeft wel al een brief gestuurd naar de Europese voetbalbond UEFA om te vragen om een uitzonderingsmaatregel dat de verliezende bekerfinalist niet in aanmerking zou komen voor Europees voetbal. Indien het op die vraag een 'ja' als antwoord krijgt, zullen de nummers 6 tot 9 spelen om het laatste ticket voor de Europa League en is Heerenveen als vijfde gerustgesteld.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties