Scheidsrechter Ovrebo met de dood bedreigd

Steurbaut Kersten
| 30 reacties
Scheidsrechter Ovrebo met de dood bedreigd
Foto: © SC

Tom Henning Ovrebo is woensdag na de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Barcelona (1-1) met de dood bedreigd. De Noorse scheidsrechter nam enkele discutabele beslissingen in het voordeel van Barcelona.

Zo verdienden The Blues minstens één strafschop na handspel van Gerard Pique, maar Ovrebo weigerde de bal op de stip te leggen.

 

De gelijkmaker van Andres Iniesta in blessuretijd deed de bom helemaal losbarsten. Dider Drogba probeerde na het laatste fluitsignaal nog verhaal te halen bij de Noor, maar de Ivoriaanse aanvaller werd tegengehouden door een groep stewards. Ovrebo moest onder politiebegeleiding Stamford Bridge verlaten.

 

De Chelsea-spelers zien in het optreden van Ovrebo een complot tegen het Engelse voetbal, als wou de UEFA een finale tussen Manchester United en Chelsea ten alle prijze vermijden. De UEFA ontkent met klem.

 

“Dit is onzin”, reageert algemeen secretaris David Taylor. “Als er iets is, is het een mediacomplot tegen de UEFA.” Voormalig Brits scheidsrechter Graham Poll steunt de Europese voetbalbond. “In dertien jaar voor de UEFA heb ik nooit zoiets gehoord of gezien.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties