Defour en Boussoufa zondag in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Defour en Boussoufa zondag in Studio 1
Foto: © SC

Op 10 mei presenteert Peter Vandenbempt de laatste zondagse Studio 1 van het seizoen. Alle aandacht gaat natuurlijk naar de titelstrijd van Anderlecht en Standard. De aanjagers van de titelkandidaten zijn te gast in de studio.

Voor Standard is dat aanvoerder Steven Defour en voor Anderlecht komt Mbark Boussoufa. Voetbalkenners Filip Joos en Gert Verheyen blikken terug op het seizoen 2008-2009.

Sinds 5 april staan Anderlecht en Standard broederlijk samen aan de leiding van de Jupiler Pro League. Beiden legden sindsdien een feilloos parcours af, tot vorig weekend. Standard raakte op zaterdag niet verder dan een verrassend gelijkspel bij Zulte Waregem. De verbazing was nog groter toen Anderlecht 24 uur later maar nipt een 1-1-gelijkspel uit de brand sleepte bij degradant Tubeke. Welke plotwendingen de titelstrijd nog meer in petto heeft, is zondagavond te zien in Studio 1.

In theorie heeft Anderlecht dit weekend de gemakkelijkste opdracht. In het eigen Vanden Stockstadion ontvangt paars-wit de nummer zestien uit de stand, Roeselare. De West-Vlamingen staan met één been in de degradatie-eindronde en zaterdag moeten ze winnen in Anderlecht om nog een kans te maken op rechtstreeks behoud. Roeselare rekent daarvoor vooral op zijn spits Sherjill MacDonald. De Nederlander was vijf jaar geleden nog een grote belofte bij Anderlecht, maar moest er vertrekken na disciplinaire problemen.

Standard krijgt zaterdag bezoek van Club Brugge. Steven Defour omschreef de wedstrijd tegen blauw-zwart als 'makkelijk'. Club Brugge sleept zich de laatste weken samen met coach Jacky Mathijssen naar het einde van de competitie. Na verlies tegen Lokeren werd Club vorige week bijgehaald door AA Gent. Als ze ook dit weekend verliezen, dreigt blauw-zwart zelfs zijn ticket voor Europees voetbal te verliezen. Maar als Jacky Mathijssen zijn ploeg weer op de rails krijgt, wacht Standard nog een te duchten tegenstander.

In de laatste zondagse Studio 1 is er natuurlijk ook plaats voor een resumé van het seizoen. Filip Joos blikt terug op de voorbije jaargang en ex-spits Gert Verheyen herbekeek alle doelpunten van het seizoen om er de mooiste uit te kiezen. De vaste rubriek Dokter Sokker wordt voor de gelegenheid in een ander kleedje gestoken. Milan Jovanovic, regerend Profvoetballer van het Jaar, stelt zijn favoriete elf spelers uit de Jupiler Pro League op.

Studio 1, zondag 10 mei om 23u05 op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties