Verbist en Gumienny fluiten beslissende toppers

De Nijs Michael
| 18 reacties
Verbist en Gumienny fluiten beslissende toppers
Foto: © SC

Dit weekend kunnen zowel Anderlecht als Standard zich tot kampioen kronen, zoniet volgen er testmatchen. Het mag duidelijk zijn dat de arbitrage in Gent-Standard en Genk-Anderlecht met argusogen gevolgd zal worden. De scheidsrechters zijn al aangeduid.

Serge Gumienny (foto) moet de wedstrijd tussen AA Gent en Standard in goede banen leiden. Een makkelijke opdracht is dat niet, want zowel in Oost-Vlaanderen als in Luik staan de zenuwen strak gespannen. Gent heeft minstens één punt nodig om zich te verzekeren van de derde plaats, Standard heeft drie punten nodig in de titelstrijd. "Het wordt een crusiale match", beseft de scheidsrechter in HLN. "Ik zal dus supergeconcentreerd en goed voorbereid moeten zijn."

De andere levensbelangrijke partij van dit weekend zal in Genk afgewerkt worden. De Limburgers krijgen op de slotspeeldag namelijk het bezoek van co-leider Anderlecht. De wedstrijd zal gespeeld worden onder leiding van Johan Verbist. Opmerkelijk is dat Frank De Bleeckere dit weekend geen van beide topaffiches toegewezen kreeg. "We hebben bewust gekozen voor Verbist en Gumienny op basis van een aantal parameters", legt scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen uit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties