Champions League lijkt verre droom voor vicekampioen

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Champions League lijkt verre droom voor vicekampioen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De titelstrijd tussen Anderlecht en Standard draait niet alleen om de eer. Wie een nieuwe landskroon op zak steekt, strijkt 15 miljoen euro en een rechtstreeks ticket naar de Champions League op. De vicekampioen mag zich opmaken voor de Europa League.

De klus voor de Belgische nummer twee in de voorrondes voor de niet-kampioenen is immers loodzwaar. In de derde voorronde verdwijnen de namen van nummers twee uit Portugal, Oekraïne, Griekenland, Schotland, België, Nederland, Rusland, Tsjechië, Roemenië en Turkije in de pot.

 

Op dit moment is de Belgische vicekampioen reekshoofd en zijn Twente (Ned), Dinamo Moskou (Rus), Slovan Liberec/Sparta Praag (Tsj), Unirea Urziceni (Roe) en Sivasspor (Tur) potentiële tegenstanders.

 

De vijf winnaars wacht in de vierde ronde een zwaardere opdracht als de nummers vier van Spanje, Italië en Engeland en de nummers drie uit Duitsland en Frankrijk in de dans springen. Standard/Anderlecht zal daar geen reekshoofd zijn en mag zich voorbereiden op een confrontatie met ploegen van het kaliber Arsenal, Lyon of Valencia.

 

Positief nieuws voor de Belgische deelnemer: zowel in de derde als vierde voorronde is er een vangnet van de Europa League. Bij verlies in de derde ronde wordt de club opgevist in de vierde voorronde van de Europa League. Komt de nederlaag een ronde later, is ze rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van het kleine broertje van de Champions League.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties