Anderlecht- en Standardtop schieten met scherp

Anderlecht- en Standardtop schieten met scherp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De gemoederen zullen donderdag en zondag hoog oplaaien in Brussel en Luik. Anderlecht en Standard blijven elkaar met verbaal geweld bestoken. Bij Standard vreest men evenwel dat de vonk ook zal overslaan naar beide supporterclans.

"Of ik verrast ben dat Ruiz de penalty niet omzette? Heel veel", stak Anderlechtcoach Ariël Jacobs de lont in het vuur voor de camera's van de RTBF. "Of ik verrast ben dat Ruiz geciteerd wordt bij Standard? Heel veel..." Standarddirecteur Pierre François catalogeerde de uitspraken van Jacobs als "een vorm van laster ten aanzien van Ruiz én gratuite insinuaties ten aanzien van Standard."

Ariël Jacobs is echter niet onder de indruk. "Als Pierre François dat laster noemt dan werkt hij met twee maten en twee gewichten", aldus Jacobs na de training van paars-wit. "Toen Gillet op Moeskroen toegaf dat het geen penalty was dan gaf Pierre François ook al commentaar. Dan was Gillet weer te eerlijk. Het is altijd wat."

"Van die penalty blijf ik het mijne denken", gooit de coach nog wat extra olie op het vuur in HNB. "Wat ik daarmee bedoel? Dat er in mij iets leeft, maar daar wil ik niet over praten. Missen is menselijk. De media leven van insinuaties en interpretaties. Ik vind dat mijn spelers na de penalty van Ruiz heel nuchter, matuur en professioneel gereageerd hebben. Zegt Jelle Van Damme dat hij Ruiz gaat opzoeken als hij bij Standard tekent? Dat is dan voor zijn rekening."

Ariël Jacobs wil duidelijk een opgefokte sfeer creëren in de aanloop naar de levensbelangrijke partijen, maar Laszlo Bölöni doet niet onder voor zijn Brusselse collega. "Ik heb de uitspraken van Jacobs gehoord en ik moet zeggen dat ik gedacht had dat hij meer klasse had", aldus de Roemeen. "Wat ik over de penaltymisser denk is niet belangrijk. Het belangrijkste is wat Ruiz denkt. En wat de directie van Anderlecht denkt."

De insinuaties en bitsige houding van beide clubs zouden echter een verkeerd effect kunnen hebben op de supporters van Anderlecht en Standard, die elkaar sowieso al rauw lusten. In Luik stelt men Ariël Jacobs verantwoordelijk. "Zijn houding is er niet naar gewelddadige reacties van het publiek binnen de perken te houden. Er is geen betere manier om olie op het vuur te gooien", aldus Pierre François.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties