De Laet oogst lof

Tom Drossaert
| 21 reacties
De Laet oogst lof
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ritchie De Laet kwam gisteren ietwat verrassend aan de aftrap bij Manchester United. Maar de jonge Belg speelde een solide partij en was volgens de media de beste man op het veld.

Zaterdag bereikte het nieuws De Laet al dat hij opgenomen was in de kern van 18 spelers voor de wedstrijd tegen Hull City. Maar dat de verdediger effectief aan de aftrap zou verschijnen, was voor hem een onverhoopte meevaller. “Toen ik mijn naam zag staan, bonkte mijn hart bijna uit mijn borstkas. Ik dacht echt dat deze 90 minuten me gingen maken of kraken. Maar Alex Ferguson drukte me op het hart dat alles goed zou verlopen, zolang ik maar rustig bleef aan de bal”, aldus De Laet in HNB.
 

Waar het eerste balcontact van De Laet nog vermeend handspel was, speelde de jonge verdediger voorts een solide partij en kreeg zelfs lovende kritieken in de media. De Engelse krant The Telegraph beloonde hem met een 8/10 en noemde De Laet de beste man van de match. “Ik kreeg felicitaties van heel de bank en Ferguson zei dat ik een goede match had gespeeld. Uiteraard smaakt dit naar meer. Volgend jaar probeer ik om in het eerste elftal te komen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties