Samy: "Misschien worden Lierse en Turnhout één club"

Steurbaut Kersten
| 39 reacties
Samy: "Misschien worden Lierse en Turnhout  één club"
Foto: © SC

Lierse is na de nederlaag tegen Roeselare definitief zeker van een verlengd verblijf in tweede klasse. Dan stelt zich onvermijdelijk de volgende vraag: wat gebeurt er volgend seizoen met Turnhout, dat de promotie naar tweede afdwong?

Maged Samy is eigenaar van Lierse en met Wadi Degla heeft de Egyptenaar ook in Turnhout een vinger in de pap te brokken. Bij belangenvermenging is het onmogelijk dat zowel Lierse als Turnhout volgend seizoen in tweede klasse uitkomen. “Lierse is mijn club, Turnhout wordt gesponsord door Wadi Degla”, blijft Samy formeel. “Daar is een groot verschil.”

 

Onderzoek

 

De Belgische Voetbalbond zal nu de betrokkenheid tussen Lierse en Turnhout moeten onderzoeken. Samy denkt zelf al aan enkele oplossingen. “Er zijn verschillende opties”, meent de Egyptenaar.

 

“Een eerste optie is dat beide ploegen gewoon in tweede uitkomen. Dan moeten we misschien de sponsorovereenkomst met Turnhout opzeggen. Een andere mogelijkheid is dat Turnhout volgend seizoen terug in derde klasse speelt.”

 

Fusie

 

“En misschien worden Lierse en Turnhout wel één club”, verrast Samy. “Maar die keuze hangt af van Turnhout. Wij hebben respect voor de supporters die van hun clubkleuren houden.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties