Sporza brengt Confederations Cup live op tv

Nicole De Meyer
| 9 reacties
Sporza brengt Confederations Cup live op tv

Sporza denkt ook met de FIFA Confederations Cup aan de voetballiefhebber. Filip Joos reist af naar Zuid-Afrika om live verslag uit te brengen van het toernooi vanaf 14 juni op Sporza.

Op 14 juni gaat de FIFA Confederations Cup 2009 van start, een generale repetitie voor de wereldbeker voetbal van 2010 in Zuid-Afrika. Sporza is erbij en breng verslag uit vanop de eerste rij. Zoals gebruikelijk bestaan de deelnemers van de Confederations Cup uit het gastland, de wereldkampioen en de kampioenen van elk van de zes regionale voetbalbonden. Dit jaar zijn dat respectievelijk Zuid-Afrika, Italië, Spanje, Egypte, Irak, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Brazilië.

Internationale toppers

Dit jaar verschijnen twee Europese ploegen aan de start in de FIFA Confederations Cup. Spanje kan deelnemen dankzij zijn overwinning in Euro 2008 en Italië verzekerde zich met zijn wereldtitel van een plekje in de Confederations Cup. Voor het toernooi in Zuid-Afrika doen beide landen beroep op hun grootste sterren.

Italië, dat voor de eerste keer deelneemt, moet zijn officiële selectie voor het toernooi nog bekendmaken, maar in de voorselectie zitten alvast toppers als Buffon, Cannavaro, Pirlo en Toni. Spanje stuurt onder meer keeper Iker Casillas van Real Madrid en Carles Puyol, Xavi Iniësta en Andres Iniësta, de sterren van FC Barcelona, naar het pleit. Fabregas, David Villa en Fernando Torres zijn ook van de partij. Ook Brazilië laat zich niet onbetuigd en stuurt Dani Alves, Robinho, Pato én Kaka naar Zuid-Afrika.

Filip Joos reist af naar Zuid-Afrika om de topper Italië-Brazilië, de halve finales en de finale van de Confederations Cup te verslaan. "Die vier livematchen vormen de hoofdbrok, maar uiteraard ga ik ook aanvoelen hoe het met de stadions en de infrastructuur ter plaatse zit. De Confederations Cup is een goede test voor de wereldbeker die in 2010 in Zuid-Afrika zal worden gehouden en waar ook Sporza van de partij zal zijn."


Groepsfase

In groep A nemen Spanje, Zuid-Afrika, Irak en Nieuw-Zeeland het tegen elkaar op. Groep B bestaat uit Brazilië, Egypte, Italië en de Verenigde Staten.


Tweede fase

De twee beste ploegen van elke groep gaan naar de halve finale. In de eerste halve finale van woensdag 24 juni neemt de winnaar van groep A het op tegen de runner-up van groep B. In de tweede halve finale van donderdag 25 juni neemt de winnaar van groep B het op tegen de runner-up van groep A. Op zondag 28 juni strijden de winnaars van de halve finales voor de overwinning in de finale in Johannesburg. Eerder op de dag zullen de verliezers van de halve finales het in Rustenburg tegen elkaar opgenomen hebben in de strijd om de derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties