Van Loo beslist om te blijven voetballen

Mathias Dumarey
| 19 reacties
Van Loo beslist om te blijven voetballen

Anthony Van Loo, de speler van Roeselare die in de einrondepartij tegen Antwerp een hartstilstand kreeg, heeft beslist om te blijven voetballen. Een ingeplante defibrillator redde het leven van de jonge talentvolle verdediger.

Anthony Van Loo doet vandaag zijn verhaal in de kranten. "Ik herinner mij nog dat ik naar de zijlijn stapte voor een inworp. Nadien weet ik echt niets meer. Toen ik weer bij mijn positieven kwam, wist ik niet eens meer waar ik was. Nadien ben ik dan naar het ziekenhuis gebracht in het gezelschap van mijn vader en de fysiektrainer van de club. Ik heb daar heel moeilijke momenten meegemaakt. Niet omdat ik slecht was, wel omdat ik zo snel mogelijk wilde terugkeren naar het stadion", aldus Van Loo.

"Ik werd echt bijna zot in dat bed. Gelukkig hielden mijn vader, de fysiekcoach en een verpleegster die supporter is van Roeselare me constant op de hoogte. Ik ben maar pas tot rust gekomen toen men me kwam zeggen dat Roeselare met 3-1 was uitgelopen", gaat de verdediger verder.

Hoe moet het nu verder met de voetbalcarrière van Van Loo? "De defibrillator heeft mijn leven gered. Dokter Brugada heeft gezegd dat mijn hart vier seconden stil heeft gestaan", zegt Van Loo nog die ook het nieuws heeft gekregen dat hij zonder problemen verder kan voetballen. De verdediger vertrouwde zijn ouders meteen toe dat hij blijft voetballen. "Het is mijn leven", zegt hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties