Anderlecht heeft veel vertrouwen in jonge Lukaku

Mathias Dumarey
| 30 reacties
Anderlecht heeft veel vertrouwen in jonge Lukaku
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht rekent in de toekomst op Romelu Lukaku (foto). Het sloeg concrete aanbiedingen van Chelsea, Arsenal en Inter Milaan af. De spits is de zoon van ex-prof Roger Lukaku.

Romelu Lukaku is voor zijn leeftijd, 16 jaar, een beer van een vent. Hij is 1 meter 90 groot, weegt 94 kilogram en heeft schoenmaat 49. In de return van de testwedstrijden tegen Standard Luik om het kampioenschap maakte hij zijn debuut. Daarmee is hij de jongste voetballer ooit die in België zijn debuut maakte in het eerste elftal.

"In Engeland zou het nog een paar jaar geduurd hebben voor hij zijn debuut zou kunnen maken in het eerste elftal. Hier mocht hij in de testwedstrijd tegen Standard meteen invallen. Zijn debuut was echt een emotioneel moment voor mij", aldus vader Roger Lukaku, zelf ex-speler van onder meer Germinal Ekeren.

Romelu Lukaku zelf blijft nuchter onder de omstandigheden. "Ik moet niet denken dat ik er nu al ben. Het zou de grootste fout zijn die ik kan maken." Herman Van Holsbeeck, de manager van paarswit, rekent op Lukaku. "Hij moet in onze hiërarchie de derde aanvaller worden. Af en toe moet hij twintig à dertig minuten kunnen spelen, misschien zelfs eens een volledige wedstrijd", besluit de Anderlecht-manager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties