Mexico wint nog eens in de race naar het WK

Mathias Dumarey

Mexico heeft nog eens kunnen winnen in de strijd om een WK-ticket. Het versloeg in het eigen Estadio Azteca Trinidad & Tobago met 2-1 na een felbevochten overwinning. Momenteel staan de Mexicanen op een barrageplaats.

De wedstrijd kon voor de Mexicanen niet beter beginnen. Al in de eerste minuut vloerde Guillermo Franco de doelman van Trinidad &  Tobago. De thuisploeg domineerde de rest van de eerste helft, maar kon de score niet verder opdrijven door een gebrek aan efficiëntie voor doel. Er hadden zeker nog twee of drie doelpunten moeten vallen, maar Franco en Cuauhtemoc Blanco faalden.

Met de rust in zicht werden ook de bezoekers gevaarlijker. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kwamen de eilandbewoners langszij. Hayden Tinto schoot de bal vanop zestien meter boven het hoofd van de Mexicaanse doelman.

In de tweede helft gingen de Mexicanen verwoed op zoek naar de winnende treffer. Oscar Rojas scoorde die goal na 51 minuten in de bovenhoek op assist van Franco. Mexico liet na de score nog verder op te drijven waardoor het 2-1 bleef.

Honduras klopte gisteren El Salvador met 1-0. Costa Rica gaat momenteel aan de leiding met twaalf punten. Ook de Verenigde Staten is op weg naar Zuid-Afrika met tien punten. Honduras, Mexico, El Salvador en Trinidad & Tobago vechten nog om plaatsen drie en vier. (AN)