Hartspecialist laat Van Loo verder voetballen

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Hartspecialist laat Van Loo verder voetballen

Pedro Brugada, de behandelende hartspecialist van Anthony Van Loo, heeft de speler groen licht gegeven om zijn voetbalcarrière verder te zetten. Hij moet nu wel medicatie nemen. Van Loo zakte vorige zondag in elkaar in de match tegen Antwerp.

Anthony Van Loo moest deze week een fietsproef afleggen bij arts Pedro Brugada. "Hij heeft die met glans doorstaan", zegt de hartspecialist in HNB. "Zijn hart heeft geen schade opgelopen en hij hoeft geen speciaal trainingsschema. Zijn defibrillator zal hem blijven beschermen, maar hij zal nu wel aangepaste medicatie krijgen."

Van Loo zelfs reageert opgelucht in HLN. "De hartspecialist heeft me gezegd dat de toestand van mijn hart nog altijd dezelfde is als een jaar geleden. Op de echografie was er geen extra schade te zien. Ik mocht vorig jaar voetballen, dus straks mag ik ook nog spelen. Voor de wedstrijd moet ik nu een betablokker tegen hartstress en voor de eerste training zal ik nog een laatste hartonderzoek ondergaan", besluit Van Loo.

Dennis Van Wijk wil voorlopig nog niet op de zaken vooruitlopen. "Ik ga eerst met dokter Brugada praten en daarna zal ik mijn aanpak bepalen", zegt de Roeselare-trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties