Heerenveener dan toch naar Bayern

T. Coremans
| 1 reacties
Heerenveener dan toch naar Bayern
Foto: © SC

De overgang van Danijel Pranjic naar de Duitse topclub Bayern München is eindelijk rond. Na weken van overbodig touwgetrek is Heerenveen eindelijk akkoord gegaan met de transferprijs.

SC Heerenveen had een afkoopsom van 10 miljoen euro op de Kroaat geplakt. Bayern ging uiteindelijk akkoord waardoor de Friezen de transferprijs opnieuw verhoogden. De Duitsers reageerden wispelturig evenals Pranjic. Hierdoor leek de transfer alsnog af te springen. Pranjic uitte eerder zijn ongenoegen over de handelswijze van de Nederlanders.


Vandaag zijn Bayern en Heerenveen het dan toch eens geworden over de overgang van de Kroaat. Pranjic zet zijn handtekening onder een driejarig contract. Voor de 27-jarige polyvalente middenvelder komt de stap naar de top op een goed moment.


Via de website van de Friezen laat de Kroaat zich ontvallen dat het een droom is om voor Bayern München te mogen spelen. “Bayern is absolute top en hoort thuis in de categorie Real Madrid, Barcelona, ... Dit is werkelijk een droom die uitkomt. Wat kan ik nog meer zeggen als een club als Bayern je echt wil”, verduidelijkte de 22-voudig international.


De directie van Heerenveen kan begrip opbrengen voor de keuze van zijn trouwe speler. “Bayern behoort tot de top van Europa, zelfs tot de top tien. Dat wij een speler kunnen aanbrengen bij zulk een club betekent dat het door ons gevoerde beleid sterk wordt uitgevoerd. Deze transfer maakt duidelijk dat een jong talent niet steeds meteen voor het grote geld hoeft te kiezen. In die vier jaar hebben wij hem zien ontwikkelen. Nu maakt hij tijdig de stap naar de top”, aldus een fiere Yme Kuiper, directeur van de Friese topclub.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties