Anderlecht neemt Lukaku nog niet voltijds op in A-kern

De Nijs Michael
| 23 reacties
Anderlecht neemt Lukaku nog niet voltijds op in A-kern
Foto: © SC

Romelu Lukaku is wellicht het grootste talent uit de Belgische jeugdrangen, maar toch zullen we de zestienjarige aanvaller dit seizoen niet altijd in de A-kern van Anderlecht zien. De Brusselse club zal hem wel een tweetal keer per week laten meetrainen.

"We moeten Romelu tijd geven om zich aan te passen aan de trainingssessies van de A-kern", zegt Peter Smeets, hoofd van de sociale cel op Anderlecht en de man die ook de jongeren begeleidt, aan HNB. "We mogen jongeren niet te snel brengen, zeker niet als ze nog school lopen. Dat hij niet voltijds bij de A-kern komt is een sportieve beslissing, maar hij zal wel de kans krijgen om zijn kwaliteiten ook af en toe bij de A-kern te tonen."

Romelu Lukaku slaagde onlangs voor zijn examens in het vierde middelbaar. Anderlecht gaat er vanuit dat zijn studies niet combineerbaar zijn met een voltijdse plaats in de A-kern. Daarom mag de aanvaller pendelen tussen de A-kern en de beloften. Lukaku vertrekt volgende week wel mee op stage naar het Oostenrijkse Innsbruck, wellicht krijgt hij ook speeltijd in de wedstrijden tegen Zenit Sint-Petersburg en Slovan Liberec.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties