Imschoot: 'Tweede klasse is aantrekkelijker'

Jimmy Wouters
| 6 reacties
Imschoot: 'Tweede klasse is aantrekkelijker'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kristof Imschoot ruilde deze zomer KV Mechelen in voor FC Dender. Hoewel hij niet van plan was om naar tweede klasse te trekken, brandt hij van de ambitie.

"Ik verwacht dat we met onze kern er toch zeker moeten kunnen in slagen om in die top 3 te vertoeven en verder zal de tijd wel uitwijzen of we eventueel een gooi naar de titel kunnen doen of niet," aldus de 29-jarige middenvelder van FC Dender.

Hoewel hij toch ambititie uitspreekt, was Imschoot aanvankelijk niet van plan om naar tweede afdeling te trekken. "Het was sowieso nog niet de bedoeling om al in 2de klasse te gaan voetballen maar de omstandigheden hebben er anders over beslist. Nu is het wel zo dat ik me helemaal kan vinden in de uitdaging van de club." 

Over zijn nieuwe club, FC Dender, is Kristof Imschoot alvast enthousiast. "Het is een club die in die korte periode van 2 jaar eerste klasse toch al een stevige reputatie heeft opgebouwd. Er wordt op een professionele manier verder gewerkt en ze hebben de ambitie om snel weer op het hoogste niveau te acteren."
 
Dankzij de competitiehervorming in eersteklasse, ziet ook de tweede klasse er komend seizoen anders uit. "Ik denk dat de competitiehervorming 2de klasse wat aantrekkelijker gemaakt heeft met een aantal ploegen die ooit toch al op het hoogste schavotje gestaan hebben. Er zijn een aantal ploegen met titelambities maar ik denk dat er pas rond Nieuwjaar een eerste balans kan opgemaakt worden," aldus Imschoot.

Zo verwacht Imschoot veel van de gedegradeerde ploegen, nl. Bergen en Dender,  maar ook Antwerp en Lierse kunnen in zijn ogen hoog eindigen. Verder houdt Imschoot ook rekening met enkele outsiders zoals Beveren of United. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties