Sivasspor kansloos onderuit tegen PSV

Philippe Crols
| 3 reacties

Het Turkse Sivasspor ging zaterdag zwaar onderuit in een vriendschappelijke wedstrijd tegen PSV. De tegenstander van Anderlecht in de voorronde van de Champions League ging met 0-3 ten onder en incasseerde ook nog eens twee rode kaarten.

Mogelijk zal Anderlecht wel enkele scouts naar PSV - Sivasspor hebben gestuurd, maar veel hebben zij allicht niet geleerd. Na een halfuur was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

De stand was toen 1-0 en bovendien stonden de Turken nog maar met negen spelers op het veld na uitsluitingen voor Pieter Mbemba (ex-KV Mechelen) en Ibrahim Degasan. De wedstrijd werd door scheidsrechter Kevin Blom trouwens ook eventjes gestaakt omdat het allemaal uit de hand dreigde te lopen.

Balazs Dzsudzsak (foto) opende na twintig minuten spelen de score. Tien minuten later was Sivasspor plots herleid tot negen mensen na de twee bovenvermelde rode kaarten. De Eindhovense club speelde de partij nadien gewoon uit en prikte nog twee doelpunten binnen. Nordin Amrabat en Danny Koevermans waren de doelpuntenmakers.

PSV is volgende week dinsdag ook nog te gast in Genk.