Trouwe Clubfans kijken uit naar komend seizoen

Nico Wieme
| 10 reacties
Trouwe Clubfans kijken uit naar komend seizoen
Foto: © SC

Club Brugge heeft zaterdag zijn jaarlijkse fandag georganiseerd. Een massa belangstellenden zakte af naar het Jan Breydelstadion, waar een gezellige sfeer heerste met vele randactiviteiten. Het is duidelijk: Club heeft nog steeds een trouwe aanhang!

De weergoden waren blauw-zwart dit jaar gunstig gezind, al zag dat er aanvankelijk niet zo naar uit. Onderweg werden wij getrakteerd op enkele lokale buien, maar toen we de Olympialaan naderden, baande de zon zich geleidelijk aan een weg tussen de donkere wolken. Enkel de wind toonde zich een spelbreker, maar dat kon het enthousiasme van de aanwezige Clubfans niet temperen.

 

Zoals elk jaar heerste er een gemoedelijke drukte in en rond het voormalige Olympiastadion. De vroege vogels vulden hun buikje met lekkere Breydelham en een bepaalde sponsor probeerde ‘de sfeer aan te wakkeren’ door een pak vuvuzela’s uit te delen: die gehate en een verschrikkelijk geluid producerende ondingen die vanuit de Confederatiecup in Zuid-Afrika ogenschijnlijk al naar Europa zijn overgewaaid. Als dit nog maar een voorsmaakje was van wat er de arme supporters het komende seizoen te wachten staat, dan zullen heel wat mensen horendol terug naar huis keren na een wedstrijd van hun favoriete club.

 

In de vroege namiddag waagden enkele oude gloriën van Club Brugge en AA Gent zich aan een onderling duel. Het werd meteen duidelijk dat de meeste ex-spelers niet meer hun niveau van weleer haalden. Enkel Gert Verheyen stak er qua conditie bovenuit, al relativeerde de ex-nummer zeven van blauw-zwart dat nadien. Uiteindelijk haalde de oude garde van de Buffalo’s het met 1-2 van hun Brugse collega’s. Als dat maar geen slecht voorteken is…

 

Tussendoor kon iedereen twee rondleidingen volgen: de zwarte tour door het administratief centrum ‘De Klokke’ en de blauwe tour doorheen het gehele Jan Breydelstadion. Sommige die hards lieten zich gewillig fotograferen aan het bureau van voorzitter Pol Jonckheere, terwijl de kinderen zich liever op beeld lieten vastleggen aan de kleedkamers, in de spelerstunnel of in de tribune. In de late namiddag begonnen de spelers met hun gebruikelijke handtekeningensessies en dat zorgde uiteraard voor het nodige duw- en trekwerk. Was er een scheidsrechter in de buurt geweest, er waren zeker een heel pak rode kaarten gevallen.

 

Iets voor vijven liep het stadion goed halfvol. Uit het niets dook plots Wendy Van Wanten op en dat kon het Brugse publiek wel smaken. Ook Eveline Cannoot, Edje Ska en Michael Lanzo passeerden de revue. Tanja Dexters waagde zich aan een duet met Garry Hagger, maar de ex-Miss België kreeg vooral de lachers op haar hand toen ze haar tekst doodleuk van een briefje las. Frank Valentino’s versie van You’ll never walk alone schalmde door het stadion en dan was het tijd voor de spelersvoorstelling. Reacties van enkele Clubvoetballers kan u in een volgend artikel lezen.

 

Het liep al tegen zessen toen het stadion leegliep. Club Brugge kan zich gaan opmaken voor de Brugse Metten van zondag tegen de Nederlandse kampioen AZ. De meeste supporters keerden met een tas vol moed (“dit seizoen zal beter worden dan het vorige”) tevreden huiswaarts, sommigen kaartten nog wat na, anderen waren vast van plan er nog een lange nacht van te maken… (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties