Start en Stabæk delen de punten

viki meeuwis

In de Tippeligaen werd met de partij tussen Start en Stabæk de negentiende speeldag afgetrapt.

Het duurde tot net na de pauze voor het eerste doelpunt viel in deze wedstrijd, via de negentienjarige Thomas Rogne. Nochtans was het Start dat het best aan de wedstrijd begon. Al in de eerste minuut kwam het dicht bij een doelpunt maar Geir Ludvig Fevang trapte de bal net over het doel. Start bleef aandringen en dat leverde opnieuw een kans op voor Fevang, die ook nu weer onbegrijpelijk miste. Stabæk leek verrast door dit openingsoffensief van Start en had er moeite mee om door de verdediging van Start te breken. Op het half uur een nieuwe aanval van de thuisploeg, ditmaal van Christian Bolaños maar Jon Knudsen kon zijn netten schoon houden. Zeven minuten later kon Stabæk eindelijk een kans afdwingen. Daniel Nannskog had de bal maar binnen te trappen na een goede pass van Espen Hoff maar Kenneth Høie kon de bal in corner werken.

Na de rust veranderde het spelbeeld totaal. Thomas Rogne kon het eerste doelpunt binnentrappen en bracht Stabæk zo op voorsprong. Amper zes minuten later kwam Nannskog dicht bij de 2-0 maar miste vanop korte afstand. Het was Palmi Palmason die in de 75e minuut Start effectief op de 2-0 zette. In de slotfase kon Bård Borgersen de stand tot 2-1 brengen en Christian Bolaños kon de eindstand vastleggen op 2-2.

Het ziet er naar uit dat Start merkbaar beter zal moeten doen wanneer het komende week FC Kopenhagen ontmoet in de voorronde van de Champions League.