Cercle Brugge: Subtop moeilijk haalbaar

Dirk Pieters
| 4 reacties
Cercle Brugge: Subtop moeilijk haalbaar
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Cercle Brugge heeft afgelopen seizoen geen vervolg kunnen breien aan het succesjaar van 2007-2008. De ploeg van trainer Glen De Boeck moest tevreden zijn met de laatste plaats in de linkerkolom. Groen-zwart kende heel wat ups and downs en zag bovendien ook nog topschutter Tom De Sutter vertrekken. Verschillende spelers haalden ook nooit het verwachte niveau en dat tot groot ongenoegen van de oefenmeester. Kan Cercle Brugge zich opnieuw herpakken en aansluiting vinden met de top van het klassement?

* TRANSFERS

Cercle Brugge haalde bij Club Brugge Bernt Evens weg. De linksachter ondertekende een contract tot 2012 bij groen-zwart. Ook Bojan Bozovic speelt de volgende twee seizoenen in het Jan Breydelstadion. De aanvaller komt over van RFC Kaposvar.

Er zijn ook een aantal spelers die de vereniging hebben verlaten. Bram Vandenbussche trekt naar reeksgenoot Roeselare terwijl Kristof Snelders Johan Boskamp gaat helpen bij Beveren. Tot slot zijn Wouter Artz en Patrick Lane einde contract. De meest opmerkelijke uitgaande transfer is die van Stijn De Smet. De speler nam afscheid van Cercle en trekt naar AA Gent.

* SPELER IN DE SPOTLIGHT

De Montenegrijnse spits Bojan Bozovic moet voor de doelpunten zorgen bij Cercle Brugge. De aanvaller ondertekende een contract voor twee seizoenen (met twee extra jaren als optie). De 24-jarige spits komt over van de Hongaarse eersteklasser Kaposvar. Dat Bozovic iets in zijn mars heeft is duidelijk. De spits kon rekenen op interesse van het Duitse Hamburg, maar door een blessure viel zijn transfer in het water.

* VERWACHTINGEN


Cercle Brugge kende vorig seizoen al een terugval en een terugkeer naar de subtop lijkt niet voor dit seizoen. Stijn De Smet heeft dan wel een zwak seizoen achter de rug, zijn vertrek is en blijft een aderlating. Cercle blijft uit het degradatiegewoel, maar meer zit er in de eerste fase van de competitie wellicht niet in.

* PROGNOSE


Elfde plaats. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties