Van Holsbeeck: "Engelse CL-deelnemer, ben benieuwd"

Philippe Crols
| 86 reacties
Van Holsbeeck: "Engelse CL-deelnemer, ben benieuwd"
Foto: © SC

Anderlecht liet maandag via zijn website weten dat Jelle Van Damme niet te koop is. Nadat manager Herman Van Holsbeeck de pers te woord stond, blijkt de deur voor de linkspoot van paars-wit toch op een kier te staan.

"Jelle Van Damme liet ons tijdens de stage in Portugal weten dat hij wilde vertrekken. Na de fandag herhaalde hij zijn wens", aldus Herman Van Holsbeeck.

De manager vertelde aan de pers ook dat er volgens Van Damme een Engelse Champions League-vertegenwoordiger geïnteresseerd was. Om welke club het gaat, is niet geweten, al werd Fulham wel meerdere keren genoemd, maar de Londenaars spelen geen Champions League. "Maar wij hebben net nog eens gekeken. De Engelse CL-vertegenwoordigers zijn Liverpool, Manchester United, Chelsea en Arsenal. Ik ben benieuwd."

Van Holsbeeck dacht eerst dat Standard Van Damme wilde weghalen. "Daarom heb ik meteen naar Pierre François gebeld. Hij zei me dat de landskampioen onze speler geen voorstel heeft gedaan. François vertelde er wel meteen bij dat Standard geïnteresseerd zou zijn als Van Damme op de markt zou komen."

Daarop kreeg de manager van Anderlecht de vraag of de speler in dat geval naar Luik zou mogen vertrekken. "Als er een bod komt zoals dat van Everton voor Marouane Fellaini, is alles bespreekbaar, ook een deal met Standard", antwoordde Van Holsbeeck.

Vervolgens maakte hij ook nog duidelijk hoe de situatie verder kan evolueren. "Maandagavond spreken we met Jelle. Wij wachten nog 24u op een officieel bod en beslissen vervolgens of hij al dan niet meespeelt tegen Sivasspor. Ik denk echter niet dat Jelle beseft dat hij contractbreuk pleegt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties