Welke refs krijgen onze ploegen voorgeschoteld?

Nico Wieme
| 9 reacties
Welke refs krijgen onze ploegen voorgeschoteld?
Foto: © SC

Anderlecht en Club Brugge beginnen deze week aan hun Europese avontuur. AA Gent maakte twee weken geleden al zijn debuut. De UEFA maakte maandag bekend welke scheidsrechters de wedstrijden van onze drie Europeërs zullen leiden.

Anderlecht speelt dinsdag in de derde voorronde van de Champions League thuis tegen Sivasspor, het nummer twee uit de Turkse competitie. Voor deze wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion vaardigt de Europese Voetbalbond een Schots trio af. De hoofdscheidsrechter is Craig Alexander Thompson, geen onbekende voor de Belgische beloften die het EK in Nederland speelden.

 

De Schot sloot in de wedstrijd tegen Israël Marouane Fellaini uit en blonk uit in enkele gecontesteerde beslissingen. Thompson wordt bijgestaan door zijn landgenoten Tom Hugh Murphy, Francis Andrews en William Collums. De match begint om 20.45u en komt voorlopig niet op tv.

Club Brugge neemt het donderdag in de derde voorronde van de Europa League in het eigen Jan Breydelstadion op tegen het Finse Lahti FC. De Bruggelingen krijgen een Russisch arbitraal kwartet voorgeschoteld. Alexei Nikolaev zal geassisteerd worden door Ilia Barychnikov,
Vitaly Drozdov en Almir Kayumov. Club Brugge tegen Lahti FC gaat om 20.30u van start en kan door de digitale tv-kijkers op Exqi Sport bekeken worden.

AA Gent ten slotte reist voor zijn tweede opdracht in de voorrondes van de Europa League naar AS Roma. De Portugees Paulo Manuel Gomes Costa zal proberen deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij krijgt daarvoor assistentie van zijn landgenoten Alfredo Braga, Bertino Miranda en Artur Dias. Deze partij begint om 20.45u en komt net als Anderlecht-Sivasspor voorlopig niet op de buis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties