Club Brugge blijft populairste club van Vlaanderen

Anthony Van der Planken
| 93 reacties
Club Brugge blijft populairste club van Vlaanderen
Foto: © SC

Club Brugge blijft de populairste club van Vlaanderen. Dat blijkt uit een enquête van Het Laatste Nieuws. Anderlecht blijkt de meest gehate ploeg.

29% van de onvervraagden liet weten voor Club Brugge te supporteren. Daarmee bleef blauw-zwart ruim Anderlecht (20%) en Racing Genk (10%) voor. Standard (8%) en AA Gent (7%) vervolledigen de top vijf. Opvallend: Anderlecht en Club Brugge nemen samen de helft van de Vlaamse supportersschare voor hun rekening.

De enquête peilde ook naar de sympathiekste ploeg van Vlaanderen. Ook daar bleek Club Brugge de winnaar met 33%. Opvallend is dat Standard hier tweede staat met 30%, veel meer dan het aantal supporters. Ook KV Mechelen, Cercle Brugge en Westerlo gaan Anderlecht (22%) vooraf.

Anderlecht bleek trouwens met ruime voorsprong de meest gehate ploeg. Bijna de helft van de Vlaamse supporters (45%) ziet paars-wit liever gaan dan komen. Anderlecht scoort vooral slecht bij supporters van Club Brugge, Standard, KV Mechelen en Roeselare. Charleroi staat trouwens opvallend tweede in het lijstje, gevolgd door Club Brugge (21%), Moeskroen en Standard.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties