Donk: "We moeten tegen de topclubs gaan winnen"

Nico Wieme
Donk: "We moeten tegen de topclubs gaan winnen"
Foto: © SC

Ryan Donk ging met Club Brugge op de openingsspeeldag winnen bij Charleroi. De nieuwe centrale verdediger van blauw-zwart hoopt dat er nog een pak overwinningen zullen volgen zodat Club tot het einde kan meestrijden voor de titel.

Club Brugge realiseerde in het tussenseizoen slechts twee transfers. De meeste aandacht ging naar Ryan Donk, een talentvolle Nederlandse verdediger die overkomt van kampioen AZ. In VI blikt de rijzige Nederlander vooruit op het kampioenschap.

 

“De afstand met Anderlecht en kampioen Standard was vorig jaar groot”, beseft Donk. "Hoe dat kwam, weet ik niet, ik ken niet alle resultaten. Maar we moeten wel van die topclubs gaan winnen.”

 

Donk ziet gelijkenissen tussen Club en AZ. “Met AZ hadden we het ook lange tijd moeilijk, maar als het eenmaal lukt, moet je het vasthouden. En dan zien we wel of we aan het eind voor het kampioenschap kunnen meedraaien.”

 

De 23-jarige verdediger is met Club aan zijn vierde ploeg toe, na RKC Waalwijk, AZ en West Bromwich Albion. “Ik ben goed opgevangen door de mensen om me heen. Een goede spelersgroep, de staf ook. Er is een gezonde spanning over wat gaat komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties