Bayern - Bremen is blikvanger op zaterdag

Philippe Crols
| 1 reacties
Bayern - Bremen is blikvanger op zaterdag
Foto: © SC

Vanaf heden blikt Voetbalkrant niet meer per weekend vooruit op de komende speeldag in Duitsland, maar wel per dag. Zaterdag serveert de Bundesliga ons onder andere Bayern München - Werder Bremen en Hamburger SV - Borussia Dortmund.

Bayern en Bremen op zoek naar eerste winst

Bayern München en Werder Bremen hadden allebei op meer punten gehoopt op de eerste speeldag. Bayern kwam met een draw terug uit Hoffenheim terwijl Bremen op eigen terrein al roemloos ten onder ging tegen Frankfurt. De ploeg van trainer Thomas Schaaf mag zich dus meteen opmaken voor enkele turbulente weken, tenzij er natuurlijk gewonnen wordt op het veld van de grote titelfavoriet. Bayern moet het tegen Werder zonder Martin Demichelis en Mark Van Bommel doen, maar Franck Ribéry (foto) is wel opnieuw inzetbaar. Meer dan een invalbeurt zit er voor de Fransman echter nog niet in.

Bremen heeft dan weer defensieve problemen. Omdat Naldo geblesseerd uitviel en Sebastian Prödl vorige week rood pakte, komt Petri Pasanen allicht naast Per Mertesacker terecht in het hart van de verdediging.

Dortmund wil ook buitenshuis punten pakken

Borussia Dortmund verkocht tot op heden de meeste abonnementen van alle Duitse eersteklassers, maar ook op verplaatsing kunnen de troepen van trainer Jurgen Klopp op veel steun rekenen. Zaterdag zullen er bijna 10.000 BVB-fans afzakken naar het noorden van Duitsland. Dortmund moet het tegen HSV zonder Sebastian Kehl doen. Marcel Schmelzer en Sven Bender zijn twijfelachtig.

Hamburger SV wil na zijn puntje van vorige week een driepunter scoren voor eigen volk. Het zal dat misschien wel moeten doen zonder doelman Frank Rost en aanvaller Marcus Berg. Zij kampen met kleine blessures.

Kampioen bezoekt Köln

Köln - Wolfsburg staat voor een groot deel in het teken van de terugkeer van Lukas Podolski (foto). De verloren zoon maakt straks zijn rentree voor het publiek van Köln. Dat gebeurt dus tegen de landskampioen. Trainer Armin Veh kan op nagenoeg iedereen een beroep doen, al zijn nieuwkomers Thomas Kahlenberg en Obafemi Martins nog niet volledig fit.

Deze wedstrijd wordt trouwens om 18.30u afgetrapt. De andere matchen beginnen om 15.30u.

Leverkusen opnieuw in eigen BayArena

Bayer Leverkusen opent zaterdag de nieuwe BayArena tegen Hoffenheim. De vernieuwde thuishaven van Leverkusen biedt nu plaats aan 30.000 fans en ziet er uiterst fraai uit. Patrick Helmes zal het thuispubliek echter niet kunnen verwennen, want hij mocht eerder al een kruis maken over de volledige heenronde. Stefan Kiessling en Eren Derdiyok vormen daardoor het spitsenduo.

Aan de overkant staat Vedad Ibesevic in de ploeg. Hij zag op zijn beurt de volledige terugronde van vorig seizoen aan zich voorbijgaan, maar is inmiddels opnieuw fit. Tobias Weis en Matthias Jaissle zijn dan weer niet inzetbaar. Luiz Gustavo is twijfelachtig.

Derby in Stuttgart

Met Stuttgart - SC Freiburg staat er op zaterdag ook een derby op het menu. Stuttgart verloor vorige week op bezoek bij kampioen Wolfsburg en wil uiteraard graag de drie punten thuis houden. De statistieken geven de promovendus uit Freiburg alvast weinig hoop. Freiburg behaalde uit de laatste negen wedstrijden op bezoek bij Stuttgart amper een punt.

Bij Freiburg is doelman Simon Pouplin nog steeds niet van de partij. Hij wordt vervangen door Manuel Salz. De fans van Stuttgart kijken uit naar het thuisdebuut van Alexander Hleb en Pawel Pogrebnjak.

Nürnberg hoopt op derde winst bij Frankfurt

Promovendus Nürnberg bleef op de eerste speeldag zonder punten achter. Ook voor zaterdag ziet het er niet goed uit. De afgelopen 41 jaar kon het amper tweemaal winnen bij Frankfurt. De thuisploeg hoopt Pirmin Schwegler te kunnen inzetten. De Zwitser blesseerde zich tijdens de interland van Zwitserland tegen Italië.

Blijft Mainz sterk op verplaatsing ?

Mainz, de ploeg van Peter van der Heyden en Aristide Bancé, opende voor eigen volk met een gelijkspel. De vraag is of de promovendus doorgaat op zijn elan van vorig seizoen. In de tweede Bundesliga presteerde geen enkel team beter dan Mainz. De promovendus pakte zelfs meer punten op verplaatsing dan in eigen huis. Hannover, dat op de eerste speeldag verloor, is bij deze gewaarschuwd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties