Clement: "Ik ben nog een jong veulen"

Steurbaut Kersten
| 26 reacties
Clement: "Ik ben nog een jong veulen"
Foto: © SC

Germinal Beerschot trekt zondagavond naar Charleroi. Ondanks het degelijke spelpeil verzamelde de club nog maar twee punten. Een zege in het Stade du Pays is broodnodig om de start niet te missen.

Nieuwkomer Philippe Clement wil zich nog niet teveel fixeren op het klassement. “Met 2 op 6 zijn we niet beloond voor ons spel, maar laten we pas in februari naar het klassement kijken. We moeten gewoon ieder weekend vollen bak gaan. Of we nu 2 of 4 punten hebben, verandert daar niets aan. Dat mag geen verschil maken voor de ingesteldheid die we op Charleroi voor de dag moeten leggen.”

Veel praten

Tijdens zijn seizoensdebuut voor Germinal Beerschot tegen Standard maakte Clement een goede beurt. De organisatie in de driehoek met Kurt Van Dooren en Wim De Decker stond meteen goed. “Ik had nog nooit met die jongens samengespeeld, maar we kennen elkaar wel. Het zijn jongens die praten en we spreken ook allemaal dezelfde taal. Dat vermakkelijkt de communicatie en de automatismen.”

“Tijdens onze eerste twee wedstrijden hebben we bewezen dat hier iets moois te bouwen is. Dat zag je ook aan de manier waarop de invallers presteerden. De groep hangt ook heel goed aan elkaar. We moeten zeker een plaats bij de eerste zes ambiëren.”

Met zijn 35 jaar is Clement niet meer bij de jongsten. Velen stelden zich vooraf vragen of de voormalige Rode Duivel wel de transfer was waar Germinal Beerschot op zat te wachten.

Jong veulen

“Ik voel het leeftijdsverschil niet”, is Fille duidelijk. “Ik vraag me af waarom die vraag altijd terugkomt. Ik ben nog twee jaar jonger dan Didier Dheedene. In vergelijking met hem ben ik nog een jong veulen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties