Brøndby verplettert HB Køge

viki meeuwis

Gisteren werden er in Denemarken nog drie wedstrijden gespeeld van de zesde speeldag in de SAS-Ligaen.

Esbjerg ontving AaB in de Blue Water Arena. De wedstrijd begon meteen goed, in de elfde minuut kon Jeppe Curth uithalen maar zijn bal kwam op de dwarslat terecht. Vijf minuten later wist Søren Rieks, na een pass van Tim Jansen, de bal richting doel te schieten maar die ging net over. Gedurende de eerste helft bleef AaB aandringen, waarbij vooral Jeppe Curth een groot aandeel had. Met de kansen die AaB kreeg, had het makkelijk 3-1 kunnen staan voor de thuisploeg. Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, beide ploegen kregen goede kansen maar slaagden er nauwelijks in om die te benutten. Esbjerg wist toch te scoren, met een beetje geluk, keeper Karim Zaza moest de bal uit het doel houden en in de rebound kon Jesper Lange alsnog de bal binnenwerken. Spijtig genoeg voor hem had de lijnrechter al voor offside gevlagd. Esbjerg kreeg een strafschop toegekend nadat Louay Chanko een fout beging op Søren Rieks. Het was Jesper Jørgensen die de penalty nam en de bal in doel werkte. Keeper Zaza moest zich reppen om de bal uit doel te houden, samen met Kasper Bøgelund probeerde hij de bal weg te werken maar Jeppe Mehl wist de bal over Zaza in doel te werken met een lobje. AaB begon meer druk te zetten maar het mocht niet baten, de bezoekers gingen met 2-0 onderuit.

FC Nordsjælland trok naar Haderslev waar het SønderjyskE partij gaf. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd maar halverwege viel het tempo wat terug. Dat gaf de bezoekers de kans om beter in de wedstrijd te komen. Patrice Bernier wist vier verdedigers voorbij te gaan en kon uithalen. De bal ging echter hoog over doel heen. Ook na de pauze was FCN de betere ploeg. Zo wist Nicki Bille Nielsen een schot op doel te wagen maar de bal kwam op de paal terecht. In de 53e minuut speelde Rasmus Hansen de bal naar Kenneth Fabricius en kon die voorbij de uitstormende Nenad Novakovic in doel werken. FC Nordsjælland begon na dit doelpunt offensiever te spelen maar SønderjyskE was niet van plan om de drie punten af te geven en dat deden ze ook niet. De thuisploeg behaalde zo de tweede zege van het seizoen.

Brøndby
kreeg HB Køge op bezoek en kende daar, zoals verwacht, weinig of geen moeite mee. Het werd eigenlijk meer een stormloop van Brøndby op het doel van de bezoekers. Al na zeven minuten wist Morten “Duncan” Rasmussen via een penalty de bal binnen te werken. Ook het tweede doelpunt kwam er via Rasmussen. “Duncan” had ook een aandeel in het derde doelpunt. Zijn pass bereikte Alexander Farnerud die de nettend nog een keer deed trillen. Iets na het half uur werd het zelfs 4-0 via een doelpunt van Mike Jensen na een vrije trap. Henrik Toft wist de eer te redden voor HB Køge maar Michael Krohn-Dehli en Pierre Kanstrup brachten de eindscore op 6-1. Brøndby staat na deze zege op de zesde plaats met tien punten terwijl HB Køge voorlaatste is met twee punten.

Vanavond wordt de laatste wedstrijd gespeeld, die partij gaat tussen OB en Randers FC.