Elfsborg neemt leidersplaats over

viki meeuwis

In de Zweedse Allsvenskan stonden er gisteren twee wedstrijden op het programma van de twintigste speeldag.

IF Elfsborg ontving Örebro in de Borås Arena. De thuisploeg begon meteen goed en eigenlijk had het al 3-0 kunnen staan na de eerste tien minuten. In de zesde minuut maakte Daniel Mobæck het eerste doelpunt. James Keene wist voor het kwartier de 2-0 op het bord te zetten. Örebro besefte dat het iets moet doen en zo wist Markus Astvald zijn eerste doelpunt in de Allsvenskan te verzilveren. Na de rust bleef Elfsborg de betere ploeg. Örebro bleef aandringen maar slaagde er niet meer in om te scoren. Met deze zege neemt Elfsborg de leiding over van AIK.

Ook Helsingborg, dat nog kans maakt op de titel moest gisteren aan de bak. In het Olympia Stadion gaf het GAIS partij. In de achtste minuut viel het eerste doelpunt via de Ijslander Eyjolfur Hedinsson. Het werd nog erger voor Helsingborg toen Olafur Skulason in de veertiende minuut zijn tweede gele kaart kreeg en dus al heel vroeg mocht gaan douchen. Na de rust zocht Helsingborg de gelijkmaker. Andreas Landgren kreeg een kans op doel maar de bal kwam op de paal terecht. Drie minuten voor het einde kreeg Rafael Porcellis de Oliveira de bal wel in doel maar vermeend hands en het feit dat hij offside stond zorgen ervoor dat het doelpunt niet telde. Helsingborg speelde nog zeven minuten met negen man toen ook Erik Sundin zijn tweede gele kaart van de match bijeen raapte. Helsingborg blijft door deze nederlaag op de vijfde plaats met 35 punten. GAIS is dertiende met negentien punten.