Wie zijn de tegenstanders van Club Brugge?

Steurbaut Kersten
| 56 reacties
Wie zijn de tegenstanders van Club Brugge?
Foto: © SC

Club Brugge staat voor een loodzware opdracht als het Europees wil overwinteren. Blauw-zwart lootte in de poulefase van de Europa League Shakhtar Donetsk, Partizan Belgrado en Toulouse.

Shakhtar Donetsk is als winnaar van de laatste UEFA-beker de titelverdediger. De Oekraïeners zijn normaal een vaste klant in de Champions League, maar lieten zich in de derde voorronde verrassen door het Roemeense Timisoara, tegenstander van Anderlecht in de Europa League. In de laatste voorronde van de Europa League zette Shakhtar Sivasspor opzij met 5-0.

 

Partizan Belgrado is niet meer de grote naam van weleer in Europa. De Servische landskampioen werd vorig jaar in de poules van de UEFA-beker laatste in de een groep met Standard, Sampdoria, Sevilla en Stuttgat. Partizan bleef puntenloos achter. In de voorrondes van de Champions League werd Partizan uitgeschakeld door Apoel Nicosia. Het Slovaakse MSK Zlina was in de play-offs voor de Europa League een maatje te klein.

 

Met Toulouse loot Club Brugge één van de zwaarste tegenstanders uit pot 4, de confrontaties van Anderlecht en Racing Genk met Lyon en Rijsel in het achterhoofd. Le TFC eindigde vorig seizoen zesde in de Franse Ligue 1 met evenveel punten als Lille. Met André-Pierre Gignac hebben ze ook de topschutter uit de Franse competitie rondlopen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties