Nieuwe Nederlandse stadionnamen

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuwe Nederlandse stadionnamen
Foto: © SC

In onze update van de reeks stadionnamen zijn we vandaag aanbeland bij Nederland. Bij onze noorderburen promoveerden er met VVV Venlo en RKC Waalwijk twee clubs naar het hoogste niveau.

Seacon Stadion - De Koel (VVV Venlo): De thuishaven van VVV heet sinds 2005 Seacon Stadion - De Koel. Het stadion ligt in een kuil en daar komt het tweede deel van de naam vandaan. Koel is namelijk Venloos diaclect voor kuil. Seacon is dan weer een bedrijf dat gevestigd is te Venlo. Het stadion van VVV staat ook bekend voor de lange trap die de spelers moeten bewandelen om van de kleedkamer naar het terrein te wandelen.

Mandemakersstadion (RKC Waalwijk): In 1999 werd het Sportpark Olympia omgedoopt tot Mandemakersstadion. Mandemakers is een bedrijf uit Waalwijk dat vooral gespecialiseerd is in keukens en badkamers. Het vroegere Sportpark Olympia kreeg de bijnaam ‘fietsenstalling’ omdat het stadion slechts een capaciteit van 6.000 had. Inmiddels kunnen ongeveer 8.000 mensen de thuismatchen van RKC bijwonen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties