Supportersfederatie vraagt om kalmte

Supportersfederatie vraagt om kalmte
Foto: © SC

De verzuurde verhoudingen tussen Anderlecht en Standard lijken na de horrortackle van Axel Witsel aan het adres van Marcin Wasilewski helemaal te ontsporen. De Supportersfederatie Profclubs probeert de gemoederen intussen te bedaren.

"Wat er voorbije zondag gebeurde op het veld is voetbal onwaardig. De Supportersfederatie Profclubs meent dat dezelfde vorm van respect, in een sfeer van sportieve rivaliteit nooit aanleiding mag geven tot excessen", klinkt het. "De Supportersfederatie Profclubs is, net als iedereen ontzettend verontwaardigd. Iedereen die ooit gevoetbald heeft, of wiens kinderen voetballen, weet dat wat zondag gebeurde, een nachtmerrie is."

"In de eerste plaats voor de betrokken spelers, maar ook voor de hele voetbalwereld is dit een smet", vervolgt de Supportersfederatie. "Wij roepen hierbij de supporters op om zich niet te laten meeslepen in een scenario waar verontwaardiging omslaat in haatdragend gedrag. Tegelijk roepen wij de clubbesturen, voetbaloverheden en pers op tot kalmte en reflectie. Hier moet passend op gereageerd worden, dit mag zich niet meer kunnen herhalen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties