Scolari is de best betaalde trainer ter wereld

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Scolari is de best betaalde trainer ter wereld
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luiz Felipe Scolari heeft onlangs een contract ondertekend bij het onbekende Bunyodkor uit Oezbekistan. Er waren nog al wat volgers die hun wenkbrauwen fronsten bij die keuze, maar nu werd het waarom van de keuze van de Braziliaan duidelijk.

Luiz Felipe Scolari, bondscoach van Brazilië tijdens het WK 2002 waar hij wereldkampioen werd en ook nog lange tijd werkzaam voor Portugal, is nu coach van Bunyodkor. Voetbalvolgers zullen die naam nog wel eens gehoord hebben omdat Scolari's landgenoot Rivaldo er al eens een contract tekende.

Scolari mag zich dan wel begraven in een verre uithoek, armer zal hij er niet van worden. De Italiaanse krant Corriere dello Sport schrijft vandaag dat hij nu de best betaalde coach ter wereld is. Hij zou jaarlijks dertien miljoen euro mogen bijschrijven op zijn bankrekening. Daarmee lost hij de Portugees José Mourinho af die bij Inter Milaan twee miljoen euro minder opstrijkt.

Scolari heeft een contract voor achttien maanden ondertekend in Oezbekistan waardoor hij dus zowat twintig miljoen euro zal verdienen. Bij zijn aanstelling zei hij dat hij gelooft in de ontwikkeling van het Oezbeekse voetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties