"Wasilewski zal terugkomen"

Nico Wieme
| 2 reacties
"Wasilewski zal terugkomen"
Foto: © SC

Marcin Wasilewski wordt woensdag voor de laatste keer geopereerd aan de dubbele beenbreuk die hij opliep in de topper tegen Standard. De Pool mag volgens Anderlechtdokter Kristof Sas de hoop op een volledig herstel niet opgeveven.

Woensdag krijgt Marcin Wasilewski een zogenaamde tibianagel in zijn been. "De tibianagel is een staaf die in het scheenbeen wordt aangebracht en zowel boven als onderaan met twee schroeven wordt vastgemaakt", zegt Kristof Sas aan Sporza.

"Die staaf wordt na één jaar weggehaald. Als Marcin eerder kan spelen, wordt de operatie tot na het seizoen uitgesteld. De schroeven moeten wel eerder verwijderd worden. Anders zou hij bij een trap op zijn voet te veel pijn hebben", aldus de Anderlechtse clubdokter.

Wasilewski mag volgens Sas niet klagen over zijn revalidatie. "Als dat niet zo was, zou hij woensdag niet onder het mes mogen. Wij hebben er als medische staf het volste vertrouwen in dat Marcin volledig zal herstellen van zijn dubbele open scheen- en kuitbeenbreuk", aldus Sas.

"Tot nu toe zijn we er in geslaagd om alle complicaties te vermijden, maar we moeten het revalidatieproces afwachten. Ook daar kunnen dingen voorvallen die het proces vertragen", beëindigt de dokter.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties