Bahrein houdt Saoedi-Arabië weg van het WK

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Bahrein houdt Saoedi-Arabië weg van het WK

Saoedi-Arabië zal voor het eerst in twintig jaar niet aanwezig zijn op een eindronde van een WK. In een dubbel barrageduel moesten de groenhemden de duimen leggen voor het veel kleinere Bahrein.

Woensdag eindigde de heenwedstrijd in Bahrein al op een 0-0-stand, in Saoedi-Arabië werd het 2-2. Bahrein stoot dus door op basis van de uitdoelpunten die het scoorde. Bahrein moet nu met Nieuw-Zeeland gaan uitmaken wie naar het WK mag.

Bahrein plaatste zich op een spectaculaire manier voor het barrageduel met de Nieuw-Zeelanders. Op één minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Saoedi-Arabië op een 2-1-voorsprong. Bahrein had eerder in de wedstrijd al een achterstand goedgemaakt. De Saoedi's waren al aan het vieren, maar in de extra speeltijd bracht Latif Bahrein toch nog langszij.

Bahrein was nog nooit eerder actief op een WK. In 2005 was het dichtbij kwalificatie voor Duitsland maar in twee wedstrijden bleek Trinidad&Tobago te sterk. Nieuw-Zeeland was er al eens bij in 1982 maar moest al snel zijn koffers pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties