Veron laakt selectiebeleid van Maradona

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Veron laakt selectiebeleid van Maradona
Foto: © SC

Diego Maradona zit in slechte papieren. De Argentijnse bondscoach verloor zijn laatste twee WK-kwalificatiduels, waardoor het rechtstreekse ticket voor Zuid-Afrika in gevaar komt. Volgens Juan Sebastian Veron selecteert ‘Pluisje’ de verkeerde spelers.

Door de twee nederlagen is Argentinië weggezakt naar de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Alleen de eerste vier krijgen een rechtstreeks ticket voor het WK.

Veron, die onder Maradona mag rekenen op een basisplaats bij de Albicelesti, gaat niet akkoord met de selectiepolitiek van zijn bondscoach. "We hebben uitstekende spelers, maar de bondscoach is er nog niet in geslaagd zijn beste team samen te stellen”, zegt de middenvelder aan het radiostation La Red. "Feit is dat er spelers deel uitmaken van het team, die niet in hun beste vorm steken."

Volgens Veron verwacht iedereen teveel van Lionel Messi. "Bij FC Barcelona zijn de passes kort en snel, een groot verschil ten opzichte van de manier waarop Argentinië speelt. Iedereen verwacht hier dat hij vijf spelers voorbijgaat en vervolgens scoort. Maar hij kan niet alles alleen doen."

In oktober staat Argentinië voor twee belangrijke confrontaties. Op 10 oktober ontvangt het Peru. Drie dagen later reizen de Argentijnen af naar Uruguay, dat momenteel zesde staat op één punt van Argentinië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties