Stijnen: "Geef de macht aan voetbalkenners"

Anthony Van der Planken
| 33 reacties
Stijnen: "Geef de macht aan voetbalkenners"
Foto: © SC

De Rode Duivels gaan door de grootste crisis in hun bestaan. Na de blamages tegen Spanje en Armenië barstte de etterbuil open en kwamen heel wat kleedkamerverhalen naar buiten. Nationale doelman Stijn Stijnen neemt zoals gewoonlijk geen blad voor de mond.

De afgelopen week verschenen heel wat verhalen van anonieme spelers in de pers. Zij hekelden vooral het feestgedrag van jongens als Logan Bailly, Marouane Fellaini, Sébastien Pocognoli en Kevin Mirallas. "Maar ik hoef mijn verhaal niet anoniem te doen in de krant", vertelt Stijnen in HLN. "Als ik iets te zeggen heb, mag dat gerust met mijn naam en foto naast."

Stijnen gaat niet in op de uitspattingen van de spelers, maar spreekt wel tegen dat de bondstop van niets wist. "Ik hoor dat de bondsvoorzitter niet op de hoogte was. Die bewering klopt niet. Na de terugkeer uit Bosnië zijn vanuit de groep, door bepaalde spelers, naar de bondstop signalen gestuurd dat die mensen dringend een eind moesten maken aan de toestand. Had de bond toen ingegrepen, dan was alles niet zo fel geëscaleerd."

"De mensen van bovenaf hadden moeten ingrijpen... Wat is er niet allemaal gebeurd in de aanloop naar de Kirin Cup? De spelers van Anderlecht en Standard mochten thuis blijven. Dat zijn toch geen toeren?"

"Ik begrijp trouwens niet dat meneer Collin voorzitter kan zijn van de Technische Commissie. Met alle respect voor zijn verdiensten bij Anderlecht, maar je kunt in zijn positie geen twee petten opzetten - dat wekt wrevel in de kleedkamer."

"Mensen uit het voetbal moeten aan de macht komen. Jan Ceulemans heeft aangekondigd dat hij eind dit seizoen stopt als trainer. Waar wacht de bond op om hem te contacteren? Ik zou graag een Technische Commissie van vijf leden zien: drie Vlamingen - Ceulemans, Gert Verheyen en Marc Degryse - en twee Franstaligen, Marc Wilmots en Enzo Scifo. En laat hén de sportieve lijn uitzetten. Neem het van mij aan, het is de enige manier om het voetbal in België vooruit te helpen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties