De Saedeleer: "Mijn hart bloedt als ik de Duivels zie"

Mathias Dumarey
| 9 reacties
De Saedeleer: "Mijn hart bloedt als ik de Duivels zie"
Foto: © SC

Rik De Saedeleer, de voormalige legendarische voetbalverslaggever van de VRT, liet gisteren in het Canvas-programma Phara weten dat Dick Advocaat (foto) niets te vroeg komt. "Mijn hart bloedt als ik de Rode Duivels bezig zie", zegt hij.

"Ik heb mij de laatste tijd verstopt als er wedstrijden van de Rode Duivels waren. Ik doe mijn ogen dicht en vreet mijn hart op. We kunnen echt zoveel beter", zegt Rik De Saedeleer. "We hebben geen ploeg meer. Dat was destijds hét recept van Guy Thys en Raymond Goethals. Zij hadden toen helemaal geen spelers die bij Bayern München of Ajax speelden."

De Saedeleer heeft ook kritiek op ex-bondscoach René Vandereycken. "Hij heeft maar liefst 46 spelers gebruikt waarvan zeven linksachters. Hij heeft maar twee wedstrijden met dezelfde ploeg gespeeld. Telkens paste hij de ploeg aan aan de tegenstander. Hoe kan je dan in godsnaam een ploeg bouwen?"

De Saedeleer stelde tevreden vast dat de nieuwe bondscoach Dick Advocaat met een kleine kern gaat werken. "Je hebt niet de elf beste spelers nodig, maar wel een evenwichtig team met karakter. Ze moeten de darmen uit hun lijf lopen. Advocaat heeft nu nog maar vijf wedstrijden om een ploeg te bouwen voor de EK-voorrondecyclus. Dat is een probleem vrees ik. Denk maar niet dat hij voor de eerste wedstrijd tegen Turkije een ploeg zal hebben. Dat is onmogelijk. Maar gelukkig is in het voetbal niets onmogelijk. We hebben goede spelers en goede afwerkers", besluit het BRT-icoon. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties