Onderzoek naar Gent-Standard

Nico Wieme
| 3 reacties
Onderzoek naar Gent-Standard
Foto: © SC

Het ministerie van Economische Zaken opent een onderzoek naar enkele wedstrijden uit de Pro League waar aan de fans te hoge toegangsprijzen werden aangerekend. Onder andere Gent-Standard van vorig seizoen zal onder de loep genomen worden.

Op de laatste speeldag van vorig seizoen moest Standard naar AA Gent. De fans van de Rouches waren toen boos omdat ze aanvankelijk 34 euro voor een ticket moesten betalen. Pierre François ging onderhandelen met Gent en zo werd de prijs uiteindelijk teruggeschroefd tot 30 euro. "Er is in elk geval nog geen klacht tegen ons geformuleerd, en voor die match betaalden de bezoekende fans zelfs minder dan de onze", reageert Gentmanager Michel Louwagie in HNB

Het probleem is dat de Pro League, waarvan AA Gentpreses Ivan De Witte toevallig de voorzitter is, aan de clubs geen vaste prijzen kan opleggen omdat dit gelijkstaat met kartelvorming. Dat is bij wet verboden door datzelfde ministerie van Economische Zaken.

De clubs kunnen wel onderling tot een akkoord komen. Dat deden onder andere Genk en Standard. De fans van de Limburgers betalen volgende week zondag 22 euro voor een ticket in Sclessin. Voor de terugmatch zullen de Standardsupporters dezelfde prijs betalen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties