Ajax tankt vertrouwen

Ajax heeft vertrouwen getankt voor de Europese wedstrijd van donderdag tegen Anderlecht. De Amsterdammers wonnen met 3-0 van ADO Den Haag.

Na een kwartier kwam Ajax goed weg. Milic bracht de bezoekers op voorsprong, maar het doelpunt werd door onze landgenoot Paul Allaerts onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Demy De Zeeuw (foto) bracht Ajax halverwege de eerste helft met een strak schot op voorsprong. In de tweede helft diepten de Amsterdammers de score verder uit. Pantelic maakte op aangeven van Luis Suarez zijn eerste doelpunt in het rood-wit shirt van Ajax. De Jong legde in de slotfase de eindcijfers vast.

Bij Ajax stonden onze landgenoten Toby Alderweireld en Jan Vertonghen 90 minuten in de ploeg. (AN)