Allijns: "Keer terug naar Holland als je niet kan fluiten"

Steurbaut Kersten
| 30 reacties
Allijns: "Keer terug naar Holland als je niet kan fluiten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er wordt gepredikt voor rust en respect op een voetbalveld, maar niet iedereen lijkt in het heetst van de strijd het hoofd koel te kunnen houden. Na Gent-manager Michel Louwaegie heeft ook Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns zwaar uitgehaald.

Kortrijk verloor zaterdag met 0-2 van Standard, maar Allijns was niet te spreken over het optreden van de Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis. “Blijf maar in Holland als je niet beter kunt”, riep hij de ref toe na de wedstrijd.

Trainer Georges Leekens ging mee in de woede van zijn preses. “De ref was heel slecht en voelde de wedstrijd absoluut niet aan”, zegt de Kortrijk-trainer in de kranten. “De spelers van Standard speelden met zijn voeten en bleven om de haverklap liggen.” De troepen van Laszlo Bölöni zouden zo twaalf minuten tijd gewonnen hebben.

Nijhuis blijft wel kalm onder de tsunami van scheldtirades. “Ik ben gen dokter. Als een speler blijft liggen, kan je niet doorgaan. Ik heb bovendien zes minuten laten overspelen en twee spelers van Standard geel gegeven. Wat kan ik als scheidsrechter nog meer doen?” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties