Brøndby zwaar onderuit tegen Silkeborg

viki meeuwis

Zaterdag opende OB de negende speeldag in de SAS-Ligaen tegen FC Nordsjælland.

In het Fiona Park kende OB weinig moeite met de tegenstander. In de twaalfde minuut wist Rurik Gislason de bal knalhard in doel te schieten vanop de flank. Na dit eerste doelpunt liet OB het spel meer aan FCN terwijl ze zelf meer voor de counter opteerden. De bezoekers konden nooit echt voor dreiging zorgen. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Met nog acht minuten te spelen wist Johan Absalonsen de bal tegen de netten te werken en de drie punten voor OB binnen te halen.

FC Midtjylland verloor dan weer van SønderjyskE. De partij werd in de eerste helft beslist. Iets voor het kwartier wist Anders Egholm de bal binnen te werken en op het half uur scoorde Kenneth Fabricius de 0-2.

Rode lantaarn Randers FC ontving promovendus HB Køge. Aan beide kanten viel er slechts een doelpunt. Het was Emmanuel Ake die HB Køge op voorsprong bracht in de 25e minuut. Met nog twintig minuten te spelen wist Tidiane Sane de gelijkmaker binnen te werken. Randers schiet niet echt veel op met dit ene puntje maar beter een dan geen natuurlijk. HB Køge staat voorlaatste met zes punten, vier punten meer dan de rode lantaarn.

De verrassing van deze speeldag was ongetwijfeld de winst in eigen huis van Silkeborg tegen Brøndby IF.Hoewel, verrassing, Silkeborg heeft tot hiertoe tegen de “betere” ploegen al goede resultaten gehaald. Ook tegen Brøndby was dat het geval. De bezoekers begonnen nochtans het best en kregen meteen een kans via Mikael Nilsson. Het duurde echter niet lang want de thuisploeg begon beter in de match te komen. Met goede combinaties en goed gerichte passes wist Silkeborg de tegenstander van het veld te spelen. In de 23e minuut leverde dat een doelpunt op. Na een corner kon Christian Holst de bal tegen de netten knallen. Iets na het half uur kreeg Silkeborg weer een corner toegewezen. Dit keer was het Jim Larsen die de bal binnenwerkte. Na de rust begon Silkeborg het best. Al na vijf minuten trof Rajko Lekic de paal en na hand van von Schlebrügge mocht Lekic de penalty binnentrappen. Op het uur mocht Holst zijn tweede van de avond scoren. Jan Kristiansen mocht in de slotfase nog de eerredder op zijn naam schrijven. Een slechte beurt voor Brøndby. Een goede zaak daarentegen voor Silkeborg dat nu op de zevende plaats staat. Na winst tegen OB en gelijke spelen tegen AaB en FC Kopenhagen rijgt het nu ook Brøndby aan de degen.

Aalborg ging in eigen huis onderuit tegen FC Kopenhagen. In een eerste helft waarin de kansen gelijk verdeeld waren, was het de Noor Daniel Fredheim Holm die de bal achter keeper Wiland in doel wist te werken. Die goal maakte AaB wakker wat resulteerde in een belegering van het doel van Kopenhagen. Na de rust verving coach Ståle Solbakken Thomas Kristensen en Ailton door Martin Vingaard en Dame N’Doye. De bezoekers kwamen beter in de match en dat leidde tot een gelijkmaker door Atiba Hutchinson na een pass van Vingaard. Met nog negen minuten te spelen, wist Hutchinson zijn tweede doelpunt van de avond te maken en haalde zo de drie punten binnnen voor Kopenhagen.