Janczyk: "Wil tot einde seizoen blijven"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Janczyk: "Wil tot einde seizoen blijven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dawid Janczyk kroonde zich zaterdag opnieuw tot matchwinnaar van Lokeren. Met twee treffers lag de Pool aan de basis van de ruime zege tegen Charleroi. Tegen Roeselare zorgde de aanvaller al voor het winnende doelpunt.

Voetbal is een sport die afhangt van details. Dat kunnen ze in Lokeren volmondig bevestigen. Trainer Aleksandar Jankovic zette Janczyk tegen Roeselare op de bank, maar door een blessure van Tommy Sokota mocht de Pool invallen. De jarige Pool bedankte met een doelpunt.

Opluchting

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Charleroi sukkelde Janczyk met de enkel. Hij verscheen toch aan de aftrap en deed prompt twee keer de netten bollen en lag aan de basis van het strafschopdoelpunt van Carevic. Had Jankovic nog altijd trainer geweest zonder de trefzekere Pool?

“Na een moeilijke periode is de opluchting bij iedereen groot”, zegt Janczyk in de kranten. “Na Roeselare moesten we de lijn doortrekken. Dat ik met twee goals daartoe een grote bijdrage kan leveren, doet enorm veel deugd. Ik kon na Roeselare amper trainen, maar de rust heeft mij blijkbaar goed gedaan.”

Janczyk zag een geldig doelpunt nog afgekeurd. “Anders had ik een zuivere hattrick gescoord in de eerste helft. Gelukkig heeft het geen invloed gehad op het resultaat. Maar met vijf doelpunten in zeven wedstrijden mag ik niet klagen. Ik wil zoveel mogelijk doelpunten scoren. Dan kan de trainer niet meer naast mij kijken.”

Moskou

De Pool keert in principe op 1 januari terug naar CSKA Moskou, dan loopt zijn uitleenbeurt af. “Zelf wil ik tot het einde van het seizoen blijven. Mijn vrouw en ik voelen ons hier thuis en in maart verwachten we een kindje. Hier voelen we ons thuis, in Moskou niet.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties